Lambdaszonda

Ami a hazai online autós-motoros médiából kimaradt. Vagy épp benne van, de nem kéne.

Friss topikok

  • Gixef: @Katana750: Minden kívánságod így váljon valóra: A következő bejegyzés a vezess.hu-val fog foglalk... (2012.09.10. 20:09) #16: Rendhagyó No. 2: A vég(e) - frissítve
  • Gixef: @Katana750: Ha el kell rugaszkodni a racionalitástól, akkor inkább Gold Wing... :) Az minden tekin... (2012.08.28. 11:08) #15: Rendhagyó...
  • Katana750: Én kamionsofőr vagyok nem tudok elvonatkoztatni attól,hogy tetszik a verda amiről az írás szól ava... (2012.07.14. 22:26) #14: Ez biza' jó
  • Gixef: @Katana750: Nálam is rendben van Guld Peti, kicsit talán szűkszavúak az írásai. Ereszthetné bővebb... (2012.06.21. 12:35) Helyesbítés, mert kell
  • Gixef: @Katana750: Remélem, hogy az időd, amit az olvasásra szánsz majd, nem lesz elfecsérelt. :) majd be... (2012.06.19. 18:14) Előszó és protokoll helyett

Címkék

Előszó és protokoll helyett

2012.04.26. 11:32 Gixef

Mindenkinek van egy álma... szólt valaha a sláger, melynek további mondanivalója lényegtelen a mi szempontukból. Ám valóban, mindenkinek legalább egy álma van. Nekem például több is, ezek közül az egyik, hogy a média - főleg az online - lefelé ívelő színvonala egyszer megáll és felfelé kezd ívelni. Amikor a fogalmazás, a helyesírás, a stilisztika, a nyelvhelyesség ismét követelmény lesz. Amikor a korrekt tájékoztatás ismét kívánalom lesz nem csak az olvasó, hanem a publicista részéről is. Amikor a szubjektív magánvéleményt sosem keverik bele a tényekbe, amikor az "újságíró" titulust nem hordhatja akárki, aki annak gondolja magát. Amikor az igényesség, a széles látókör, a műveltség és hozzáértés fog sugározni a cikkekből, nem pedig az igénytelenség kompenzálása végett túlfejlett ego, a tájékozatlanság, az olcsó frázisok pufogtatása és a - kis túlzással - funkcionális analfabetizmus.

Ez a blog azért jött létre, hogy az online médiát figyelve "gyöngyszemeket" találjon és kritikával illesse itt, a saját felületén. Mivel azonban a blog szerkesztőjének is van érdeklődési köre, ezért a blog elsősorban az online autós-motoros magazinokat veszi górcső alá, esetleg színesítés jelleggel, "pihenésképp" a hír- és sport oldalakat, illetve televíziós műsorokat, azonban az teljességgel kizárt, hogy bármiféle politikai vonulat mögé-elé-mellé-alá (stb.) álljon.

Ugyanúgy kizárt, hogy a blogon bármilyen vallási, etnikai téma kitárgyalásra kerüljön, illetve trágár, obszcén, nyílt szexualitást bemutató/pornográf, illetve mások (bárkinek) az  emberi méltóságát súlyosan sértő témák sem kívánatosak. Tisztelettel kérem ezért a jövőbeni kedves kommentelőket, hogy mindezen irányelveket tartsák tiszteletben.

A lambdaszonda blognak nem célja a sírva vigadás, így természetesen és nagy örömmel közkinccsé tesszük azoknak a cikkeknek/tartalmaknak a kritikáját, melynek színvonala melengeti szemünket, lelkünket.

Mindezeken felül arra buzdítom a kedves látogatókat, hogy ha találnak ide való "gyöngyszemet", ne tartsák meg maguknak, küldjék el a linket a szerkesztő(k)nek, vagy kommenteljenek róla.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lambdaszonda.blog.hu/api/trackback/id/tr944474484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AutoTimes 2012.04.26. 16:01:55

Nahát, nahát. Annak idején minket is hasonló megfontolások vezettek, hogy saját autós magazint indítsunk. Hogy mennyire van rá piac? Ki tudja. A nemes cél szempontjából nem is számít. Üdvözöljük a blogot és sok sikert a szerkesztéshez.

AT

Gixef · http://lambdaszonda.blog.hu 2012.04.26. 19:30:25

@AutoTimes: Köszönöm a jókívánságot. :) Igyekezni fogok, hogy soha ne tévesszük szem elől, miért is indult ez a blog.

Van-e piac autós magazinra? Nagyon jól kell csinálni, és akkor egész biztosan van. :) Szerintem az pedig nem pénz kérdés.

Katana750 2012.06.18. 18:07:17

Én olvasni fogom. Sok sikert!

Gixef · http://lambdaszonda.blog.hu 2012.06.19. 18:14:40

@Katana750: Remélem, hogy az időd, amit az olvasásra szánsz majd, nem lesz elfecsérelt. :) majd belehúzok. :D
süti beállítások módosítása