Lambdaszonda

Ami a hazai online autós-motoros médiából kimaradt. Vagy épp benne van, de nem kéne.

Friss topikok

  • Gixef: @Katana750: Minden kívánságod így váljon valóra: A következő bejegyzés a vezess.hu-val fog foglalk... (2012.09.10. 20:09) #16: Rendhagyó No. 2: A vég(e) - frissítve
  • Gixef: @Katana750: Ha el kell rugaszkodni a racionalitástól, akkor inkább Gold Wing... :) Az minden tekin... (2012.08.28. 11:08) #15: Rendhagyó...
  • Katana750: Én kamionsofőr vagyok nem tudok elvonatkoztatni attól,hogy tetszik a verda amiről az írás szól ava... (2012.07.14. 22:26) #14: Ez biza' jó
  • Gixef: @Katana750: Nálam is rendben van Guld Peti, kicsit talán szűkszavúak az írásai. Ereszthetné bővebb... (2012.06.21. 12:35) Helyesbítés, mert kell
  • Gixef: @Katana750: Remélem, hogy az időd, amit az olvasásra szánsz majd, nem lesz elfecsérelt. :) majd be... (2012.06.19. 18:14) Előszó és protokoll helyett

Címkék

#7: Talán mást vártam? Televíziózás "mesterfokon"

2012.05.07. 13:32 Gixef

Lehetőség szerint igyekezni fogunk, hogy a honi televíziózással ne nagyon foglalkozzunk, most azonban kivételt teszünk. Ritkán lesz ilyen kivétel, de most lennie KELL.

Posztunk apropója az a gyönyörűséges esemény, miszerint Michelisz Norbi, a Zengő motorsport szimpatikus és tehetséges pilótája a a túraautó világbajnokság (WTCC) hazai versenyhétvégéjén futamot nyert, mindenkit lerajtolva olyan neveket utasított maga mögé, mint Menu, Muller, Huff, vagy Tarquini. Ez a poszt nem azért íródik, hogy a futamot kitárgyalja, arra sok más portál és blog vállalkozott. Akit érdekel és nem szeretne keresgélni, ajánljuk a RacingDream blogot: http://racingdream.blog.hu/2012/05/06/norbi_itthon_nyert

Azért ragadtattuk magunkat poszt írására, mert szerintünk ami a hét végén történt a túraautó világbajnokságban, az magyar szempontból mindenképp sporttörténeti esemény. És itt álljunk is meg. A remek futam után felbolydult az internet,mindenki, aki számít, valamilyen formában világgá kürtölte a hírt, komment hegyek születtek, mindenki gratulált, örült, attól függetlenül, hogy egyébként figyelemmel követi-e a motorsport eseményeket, vagy sem.

Megdöbbenésünk tárgya a televíziók, azon belül is a két legnagyobb kereskedelmi tévécsatorna "reagálása". A "királyi" tévé még egy nyúlfarknyi sporthírek keretén belül hírt adott a győzelemről. Már itt is bandzsítottunk, hogy ennél azért többet érdemelne, de egye fene, több mint a semmi.

A két kereskedelmi tévé közül azonban az egyik mélyen hallgatott a sikerről, sőt arról is, hogy bármi történt volna a hét végén a Hungaroringen.

A másiknak van egy favorizált semmirekellő celebje, aki most épp autóversenyzőnek képzelte magát és a versenyhétvége egyik betétfutamában indulva tetőre rakott egy Lotust, meg még kettőt összetört. Ez persze mindjárt hír volt, több percnyi műsoridőt rászánva az egyébként röhejes, blamás esetre, melynek kétbalkezes, rettentően celeb főszereplőjén az egész internetes társadalom (is) teli torokból röhög. Szerencsére már másnap bevonták a versenyengedélyeit, de ami a lényeg, hogy EZ hírértékű, míg az, hogy egy igazi versenyző lényegében magyar sporttörténelmet írt, arról egy hangot sem.

És akkor a kisebb csatornákról még nem is beszéltünk, nem is akarunk.

Csodálkoznak és megsértődnek ezen televíziós csatornák munkatársai, ha a média fertőjének, igénytelen, bevétel- és reklámhajhász, semmiféle újságírói és televíziós etikát nem ismerő, népbutító szemétdomboknak nevezik őket a jobb érzésű emberek? Igen, azok és még annál is jobban. Szégyen, hogy ilyen csatornák működhetnek országos lefedettséggel. Nem csak a Zengő team sikerének elhallgatása miatt, régóta tudjuk már ezeket, de ez az aljas húzásuk kicsapta a biztosítékot. Nagyon.

Nyilván most az ezen televíziók műsorain szocializálódott kedves nézők háborognak, de szerintem mégsem, mert ők az ilyen blogoknak, mint pl. a Lambdaszonda a környékére sem vetődnek.

Szóval innen üzenjük a kereskedelmi televíziók műsorigazgatóinak, hogy reméljük, egyszer megkapják azt a "jutalmat", amit anyaszomorító ténykedésükkel kiérdemelnek.

Szó sincs arról, hogy Michelisz Norbit kiemelten kéne kezelni. Illetve dehogyisnem! Minden olyan magyart kiemelten kéne kezelni a médiában, aki teljesítményével, elért eredményeivel Magyarország és a magyarok jó hírét öregbíti világszerte, nem csak pálgiumok (nem írtam hibásan!) és egyéb "nyalánkságok" jutnak eszükbe, ha azt hallják: magyar.

A bejegyzés trackback címe:

https://lambdaszonda.blog.hu/api/trackback/id/tr624493864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása